Aardappelomelet
Met courgette
- Snijd de aardappelen en courgette in vierkante blokjes van 1cm. Kook de aardappelen 2 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
- Verhit de helft van de olie in een kleine koekenpan. Voeg ui en courgette toe. Bak alles, af en toe omscheppend, ongeveer 5 minuten op laag vuur.
- Meng de eieren, crème fraiche, water, tijm, zout en peper in een grote kom. Voeg de kaas aan het eimengsel toe. Doe de aardappel- en courgetteblokjes erbij en meng het geheel goed.
- Verhit de resterende olie. Doe het eimengsel in een ovenbestendige pan als die heet is. Roer zacht door om de massa te egaliseren. Laat het mengsel 3 minuten zacht bakken tot het aan de onderkant lichtbruin en gestold is.
- Zet de pan onder een hete grill om de bovenkant ook te laten stollen en te kleuren. Keer de omelet om op een verwarmd bord.
- Snijd hem in stukken en serveer de omelet met een takje verse tijm, olijven, knapperig brood en salade.
Ingrediënten
- Aardappelen
- Courgette
- Olijfolie
- Eieren
- Crème Fraiche
- Tijm
- Zout en Peper
- Tortilla
- Olijven
- Port Salut