Over Port salut

De beroemde Port salut is van oorsprong een abdijkaas. Deze romige en smaakvolle soort, is genoemd naar de Bretonse Port-du-salut abdij in Entrammes. Ze werd daar sinds de middeleeuwen gemaakt. De monniken leerden het vak, nadat ze door de Franse Revolutie enkele jaren naar Zwitserland moesten uitwijken.

Ze begonnen daar in 1816 kaas te maken, om in hun levensonderhoud te voorzien. Daar gingen ze mee door, toen ze later weer terugkeerden in Port-du-salut. De kaas werd zo populair dat de monniken in 1938 de naam Port salut lieten registreren als handelsmerk, om hem tegen namaak te beschermen.

De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens traditioneel recept. Het zijn de beste ingrediënten die zorgen voor de echte authentieke Franse smaak van Port salut. De naam Port salut is de Franse begroeting ’Welkom’. Alle kaasjes van Port salut staan voor gastvrijheid. Dankzij de zachte en toegankelijke smaak is Port salut geliefd bij iedereen.

Port salut is niet alleen onmisbaar op een kaasplankje, ook in warme gerechten, salades of op een broodje is de kaas een waar culinair avontuur.