Aardappelomelet

Met courgette

  1. Snijd de aardappelen en courgette in vierkante blokjes van 1cm. Kook de aardappelen 2 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
  2. Verhit de helft van de olie in een kleine koekenpan. Voeg ui en courgette toe. Bak alles, af en toe omscheppend, ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  3. Meng de eieren, crème fraiche, water, tijm, zout en peper in een grote kom. Voeg de kaas aan het eimengsel toe. Doe de aardappel- en courgetteblokjes erbij en meng het geheel goed.
  4. Verhit de resterende olie. Doe het eimengsel in een ovenbestendige pan als die heet is. Roer zacht door om de massa te egaliseren. Laat het mengsel 3 minuten zacht bakken tot het aan de onderkant lichtbruin en gestold is.
  5. Zet de pan onder een hete grill om de bovenkant ook te laten stollen en te kleuren. Keer de omelet om op een verwarmd bord.
  6. Snijd hem in stukken en serveer de omelet met een takje verse tijm, olijven, knapperig brood en salade.
‹ Terug naar overzicht

Ingrediënten

  • Aardappelen
  • Courgette
  • Olijfolie
  • Eieren
  • Crème Fraiche
  • Tijm
  • Zout en Peper
  • Tortilla
  • Olijven
  • Port Salut